Ambassades en consulaten gaan langzaam weer open

reizen naar Nederland is weer mogelijk

Op 1 juli 2020 publiceerde de IND een lijst van landen *** van waaruit weer naar Nederland gevlogen mag worden.
Voor alle andere landen, is reizen naar Nederland ook wel (beperkt) mogelijk geworden, voor Kennismigranten, houders van de Blue Card, wetenschappers/onderzoekers, studenten en Inter Company overplaatsingen. Een en nader wel alleen voor deze groep indien zij van de IND de bevestiging hebben ontvangen dat hun aanvraag om naar Nederland te komen is toegekend. En zij bij de ambassade of consulaat de benodigde stempels hebben gehaald .
Niet alle ambassades en consulaten zijn inmiddels geopend, echter het is gebleken dat de meeste wel bereikbaar zijn om een afspraak te plannen om deze benodigde stempels te halen, waarna de reis naar Nederland kan worden gepland. Zo is gebleken dat ondanks de sluiting bijvoorbeeld de ambassades in Zuid Afrika en Turkey wel bereikbaar zijn om een dergelijke afspraak te maken .

Aanvullende vereisten.

De ambassades stellen wel aanvullende eisen ten aanzien van de noodzaak voor een vertrek naar Nederland. Yellowstone International heeft inmiddels ervaring met deze aanvullende procedure en eisen en beschikt daartoe over de tekst van een dergelijke verklaring.
Bent u geïnteresseerd in de uitleg van de procedure of de tekst, neem vrijblijvend contact op met Yellowstone International (+ 31 40 2380216) en vraag naar Nesli Yuzer of Olga Bastiaansen.

*** lijst van landen zoals gepubliceerd door de IND op 01/07/2020: Algeria, Australia, Canad, Georgia, Japan, Montenegro, Morocco, New Zealand, Rwanda, South Korea, Sebia, Thailand, Tunesia, Uruguay and China.