Verlenging termijnen van aanvragen tot erkenning van het staatsburgerschap


Door de toename van het aantal aanvragen en een strengere controle op aanvragen voor erkend referentschap heeft de IND te maken met een grote vertraging in de behandeling van deze aanvragen.
Waar de wettelijke doorlooptijd 3 maanden is (in de praktijk tot voor kort 4 weken) kan deze doorlooptijd zelfs oplopen tot 6 maanden voor bedrijven die minder dan 18 maanden voorafgaand aan het moment van aanvragen van de status van erkend referent zijn opgericht. Bovengenoemde vertraging veroorzaakt problemen/vertraging wanneer u van plan bent vreemdelingen als personeel aan te nemen om in Nederland te gaan werken.

Yellowstone International biedt u het alternatief door die vreemdelingen als werknemer over te nemen totdat u van de IND de bevestiging ontvangt dat de status van erkend referent is toegekend.

Zodra de status is toegekend kan de vreemdeling bij u op de loonlijst worden geplaatst.

Bent u geïnteresseerd om meer te horen over deze juridische oplossing, bel dan met Yellowstone International +31 40 2380216 en vraag naar Nesli Yuzer of laat haar een email achter; Nesli@yellowstone.nl