Al meer dan 26 jaar de betrouwbare partner in contractmanagement.

Bekijk onze diensten speciaal voor:

Over ons

Welkom bij Yellowstone International, jouw partner voor volledige ondersteuning op het gebied van contractmanagement inclusief fiscale en arbeidsrechtelijke aspecten, fungeert onze dochteronderneming, Yellowstone Contract Management B.V., als formele werkgever.

Met ruim 26 jaar ervaring en een team van 22 professionals zijn wij een toonaangevende kracht in de branche. Om deze positie te behouden, blijven wij constant op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en compliance-standaarden, ondersteund door ons uitgebreide (internationale) netwerk van professionals.

Onze dochteronderneming, Yellowstone Contract Management B.V., neemt het juridisch werkgeverschap op zich, regelt betalingen en biedt inleners bescherming tegen juridische en fiscale aansprakelijkheden. Daarnaast zijn we jouw partner voor werkvergunningen, immigratie- en relocation vraagstukken. Van visumaanvragen tot het vinden van geschikte accommodatie, wij staan voor je klaar. Indien gewenst, begeleiden we ook expats bij zaken als het openen van een bankrekening en registratie bij gemeente en zorginstellingen.

Onze aanpak is persoonlijk en efficiënt. Of je nu een inlener, agency, werknemer of zelfstandige bent, wij denken graag met je mee en streven naar de beste oplossing. Korte lijnen en een persoonlijke aanpak staan bij ons centraal.
Wil je profiteren van de eindeloze voordelen die Yellowstone te bieden heeft?
Neem gerust contact op met een van onze collega’s. Zij informeren je graag!

 

Telefoonnummer

Even
voorstellen

Antoinette
Willems

chief executive officer

Karel
Verhagen

Tax, Legal & Compliance

Stefano
Buffoli

chief financial officer

Robin
Ehlers-Verhagen

Senior HR Medewerkster

Natasja
Wajon

Communicatie / Social Media / Events

Stephanie
Pront Aronson

Senior Account Operations Manager

Paul
VanBerlo

Senior Account Manager

Joep
van Hout

Senior Account Manager

Nicole
Lommen

Junior Account Manager

Guus van
der Heijden

Junior Account Manager

Rob
Marcelissen

Payroll

Donny
Janssen

Payroll

Barbara
Wrobel

Payroll

Nesli
Yuzer

HRM

Olga
Bastiaansen

HRM

Priscilla
Wan

HRM

Elise
Verstegen

HRM

Marian
de Jong

Finance

Lisette
van der Steen

Finance

Maja
Rovers

Finance

Jolanda
van Genugten

Finance

Als inlener ben jij bij ons aan het juiste adres als het gaat om payroll- en contractmanagement. Wij leveren namelijk in Nederland payroll services en contractmanagement, inclusief bijbehorende HRM-diensten. Daarmee krijg je de beste oplossing voor jouw personeelsvraagstukken.
Wij nemen alle administratieve en financiële taken over waardoor jij je kunt focussen op jouw core business! in plaats van je druk maken over bijvoorbeeld afdrachten van sociale premies en belastingen, het uitvoeren van het ziekte protocol (Wet Poortwachter), de loondoorbetaling bij vakantie of andere bijzondere fiscale of arbeidsrechtelijke aangelegenheden.
Maar misschien is het wel de bedoeling dat je buitenlandse werknemers wil werven of inhuren en je vooral niet te veel bezig wilt houden met de wet- en regelgeving op het gebied van migratie. Je wilt natuurlijk wel dat alles goed geregeld is.

Even de voordelen voor jou op een rijtje

 • geen administratieve rompslomp; je maakt gebruik van Yellowstone om de complexe personeels- en salarisadministratie niet zelf te hoeven doen.
 • afwentelen risico’s van het werkgeverschap; het is van tevoren duidelijk wat de loonkosten zijn. Je draait niet op voor de kosten van doorbetaling bij verzuim (ziekte of arbeidsongeschiktheid) en hoeft geen ontslagvergoedingen uit te keren.
 • flexibiliteit: je kan vrij eenvoudig afscheid nemen van je medewerker maar ook snel personeel voor tijdelijke projecten inhuren.
 • werken volgens de regels.

Als je regelmatig arbeidskrachten of zelfstandigen inhuurt uit binnen- of buitenland is het belangrijk dat je er voor zorgt dat het een en ander compliant gebeurt. Dat betekent dat het bedrijf moet voldoen aan de desbetreffende wet- en regelgeving. Door onze NEN certificering, eens per kwartaal een accountantsverklaring, maar zeker ook dankzij onze 22 jarige ervaring zorgen wij ervoor dat je organisatie volgens de wetgeving werknemers inhuurt.

Hoe zit het met de wetgeving …

Zoals je waarschijnlijk weet veranderen regels constant. Wij zorgen ervoor dat we altijd precies op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving door onze kennis up to date te houden en wetgeving die ’s ochtends bekend wordt, ’s middags reeds te implementeren. Wij kunnen snel schakelen door ons uitgebreide (inter)nationale netwerk van professionals.

Wat betekent dat voor de aansprakelijkheid …

Wat de aansprakelijkheid betreft zorgen wij er natuurlijk ook voor dat alle aansprakelijkheidsrisico’s zijn uitgesloten. Daarbij moet je denken aan de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) de wet DBA ( Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) en de WWZ (Wet Werk en Zekerheid). Ook problemen rondom de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKA) en de Wet Verbetering Poortwachter zijn voor jou geen aandachtspunten als jouw werknemers via ons aan de slag gaan.

NEN-gecertificeerd 4400-1

Yellowstone International is bij de Stichting Normering Arbeid (SNA) geregistreerd als NEN 4400-1 gecertificeerd. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Yellowstone International is in Nederland dé partner voor contractmanagement, het aanbieden van werkgeverschap, relocation services en treedt op als partner tussen inleners, recruiters en kandidaten.
Al meer dan 26 jaar is Yellowstone International actief op het gebied van advisering met betrekking tot arbeid in de meest uitgebreide zin van het woord.

Inmiddels is onze organisatie gegroeid tot 22 professionals die samen met onze externe specialisten (waaronder onze advocaten) dagelijks zorgdragen voor het ontwikkelen en op peil houden van kennis waarmee wij onze cliënten 24/7 actief en proactief adviseren.
Afgezien van de ondersteuning op het gebied van contract management inclusief de fiscale en arbeidsrechtelijke aspecten, biedt onze dochteronderneming Yellowstone Contract Management B.V. de mogelijkheid om als formeel werkgever op te treden.

De dochteronderneming is bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) geregistreerd als Erkend Referent alsmede NEN 4400-1 gecertificeerd.
Teneinde onze positie te continueren bij zowel de IND alsmede de Stichting Normering Arbeid (SNA), de toezichthouder, dragen wij er zorg voor te allen tijde op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving alsmede de compliance regels .
Dat doen wij door middel van interne- en externe trainingen alsmede het bijhouden van vakliteratuur. Daarnaast zijn wij omringd door een uitgebreid netwerk van professionals dat ons (pro)actief op de hoogte houdt van (wet)wijzigingen.

Als contract management partij c.q. intermediair verzorgen wij voor onze cliënten (inleners) de gehele administratieve afwikkeling. Dit behelst zowel de contractuele als de financiële aspecten van het contract management.

Onze cliënten bepalen zelf, rekening houdend met hun eigen inkoopvoorwaarden, onder welke voorwaarden zij (tijdelijke) arbeidskrachten willen inhuren. Vanaf dat moment verzorgen wij de contractuele uitwerking en dragen wij eveneens zorg voor de compliance check. Denk hierbij aan onder andere aan het recht om te werken (conform de Wet Arbeid Vreemdelingen WAV), aanwezigheid BSN nummer, en bij zelfstandige plaatsing de aanwezigheid VOG, aanwezigheid KvK uittreksel, aanwezigheid aansprakelijkheidsverzekering en identificatiecheck.

Ontdek de voordelen van Yellowstone voor jouw bedrijf:

 • Geen administratieve rompslomp: Laat Yellowstone de complexe personeels- en salarisadministratie voor je regelen, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf.
 • Afwentelen van risico’s van werkgeverschap: Met Yellowstone weet je van tevoren precies wat de loonkosten zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over kosten voor doorbetaling bij verzuim (ziekte of arbeidsongeschiktheid).
 • Flexibiliteit: Met Yellowstone kun je eenvoudig en snel personeel inhuren voor tijdelijke projecten, zodat jouw bedrijf zich gemakkelijk kan aanpassen aan veranderende behoeften.
 • werken volgens de regels.
 • Werken volgens de regels: Yellowstone zorgt ervoor dat je altijd voldoet aan alle regelgeving, zodat je met een gerust hart kunt blijven ondernemen, zonder je zorgen te hoeven maken over juridische/financiële complicaties.

Ervaar het gemak en de zekerheid van Yellowstone voor jouw bedrijf en laat ons de zorgen van het personeelsbeheer op ons nemen, zodat jij je kunt richten op de groei van jouw bedrijf.

In overleg stellen wij een dienstenpakket voor je samen dat precies aan je wensen voldoet. Daarnaast kun je het aanvullen met onze overige diensten. Denk hierbij onder andere aan  …

 • relocation services, zoals het regelen van verblijfs- en werkvergunningen en huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten
 • salarisadministratie
 • strategisch partnership in HR
 • registratie en toepassing cao’s
 • samenstellen van een personeelshandboek
 • opstellen arbeidsovereenkomsten, autokosten- en studiekostenregelingen
 • outsourcing

agencies

Bij het inhuren van arbeidskrachten, zowel nationaal als internationaal, is het cruciaal om te zorgen dat alles volgens de regels verloopt. Wij begrijpen dit en nemen de compliance van jouw organisatie serieus. Dankzij onze NEN-certificering, regelmatige accountantsverklaringen en meer dan 26 jaar ervaring, kun je erop vertrouwen dat jouw organisatie voldoet aan alle wet- en regelgeving met betrekking tot het inhuren en ter beschikking stellen van personeel via Yellowstone.

Wij houden de wetgeving nauwlettend in de gaten, aangezien regels voortdurend veranderen. Door onze actuele kennis en ons uitgebreide (inter)nationale netwerk van professionals kunnen we snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen en wetgeving implementeren zodra deze van kracht wordt.

Wat betreft aansprakelijkheid, zorgen wij ervoor dat alle risico’s zijn uitgesloten. Denk hierbij aan wetgeving zoals de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans), en de WWZ (Wet Werk en Zekerheid). Ook de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKA) en de Wet Verbetering Poortwachter zijn geen zorgen voor jou wanneer jouw kandidaten via ons aan de slag gaan.

Net als bij een zelfstandige en de wet DBA (Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), toetsen en kwalificeren wij voor start van het project.
Daarnaast zijn we trots op onze NEN 4400-1 certificering bij de Stichting Normering Arbeid (SNA), wat aantoont dat we voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit.

In 2024 – 2025 krijgen we te maken met een aantal nieuwe wetgevingen waaronder ook:

𝗪𝗲𝘁 𝘁𝗼𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗲𝗿𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝗸𝗶𝗻𝗴𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗮𝗿𝗯𝗲𝗶𝗱𝘀𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 (WTTA)
Het wetsvoorstel WTTA introduceert een toelatingsstelsel in de WAADI. Dit betekent dat ondernemers straks alleen arbeidskrachten ter beschikking mogen stellen als ze toestemming hebben van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).En toegelaten zijn tot het stelstel.
𝗩𝗼𝗼𝗿 𝘄𝗶𝗲: iedere partij die personeel ter beschikking stelt dat onder leiding en toezicht gaat werken bij een derde partij.

Wij volgen dit op de voet en zijn klaar voor de aanvraag.

Wanneer je bij ons in dienst treedt, is het belangrijk om te begrijpen wat contractmanagement inhoudt en wat dit voor jou als werknemer betekent.

Als werknemer betekent dit dat wij de formele werkgever zijn, terwijl je feitelijk bij de end-cliënt werkzaam bent.
Dit houdt in dat wij jou arbeidsrechtelijk in dienst nemen, de salarisadministratie verzorgen namens de organisatie waarvoor je werkt en vervolgens ter beschikking stellen aan de opdrachtgever. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat je salaris correct en tijdig wordt uitbetaald.

Wat jij maandelijks doet …

Tenzij de inlener of de agency een andere procedure voorschrijft, dien je maandelijks je uren in via
timesheets@yellowstone.nl.

Voordat je deze timesheets verstuurt moet jouw leidinggevende of agency de uren goedkeuren en ondertekenen. Het is ook mogelijk om een screenshot/kopie van online goedgekeurde uren te sturen. Je kan deze mailen naar timesheets@yellowstone.nl.

Je ontvangt automatisch een ontvangstbevestiging.

Zodra wij jouw getekende uren hebben ontvangen zullen wij deze factureren aan de inlener of agency. De betalingstermijn vind je terug in jouw online portal en is gekoppeld aan de betaaltermijn die wij hanteren met de inlener of de agency.

Er bestaat ook mogelijkheid voor een voorfinancieringsregeling, vraag naar de voorwaarden en kosten.
Voor meer informatie kun je contact op nemen met een van onze accountmanagers.

Click here for the Timesheet (XLSX)

Vrije dagen en vakantie

Als werknemer heb je recht op het aantal vakantiedagen en eventuele ADV-dagen die ook gelden voor vaste werknemers bij direct in dienst bij de inlener. Wanneer je een vrije dag of vakantie wilt opnemen, dien je dit eerst te bespreken met de inlener/jouw manager op de werkvloer.

Vervolgens geef je de betreffende vrije dagen aan ons door via timesheets@yellowstone.nl.

Op deze manier voorkomen we vertraging in de verwerking van de loonstrook en daarmee de betaling, doordat we niet hoeven te wachten op een timesheet als een maand niet volledig is ingevuld.

Ziek- en betermelding

In geval van ziekte dien je jezelf vóór 09:30 uur ’s ochtends ziek te melden via e-mail op illness@yellowstone.nl.
Vergeet niet om ook jouw directe leidinggevende op de hoogte te stellen.

Bij ziekte wordt jouw salaris doorbetaald, waarbij rekening wordt gehouden met de wachtdagenregeling die van toepassing is bij de inlener. Het bedrag waarop je recht hebt, hangt natuurlijk af van jouw uurtarief.

Zodra je weer beter bent, dien je dit ook doorgeven. Dit is van groot belang , aangezien wij de arbodienst op de hoogte stellen van jouw herstel. De arbodienst rapporteert hierover aan de ziekteverzuimverzekeraar. In geval van langdurige ziekte zal de arbodienst ingeschakeld om jouw herstel zoveel mogelijk te bevorderen. Daarom is het ook voor ons belangrijk om te weten waar je verblijft gedurende je ziekte en wanneer je verwacht weer beter te zijn.

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij je naar ons personeelshandboek-ziekteverzuim regelement.

Personeelsgids 2024

Er zijn verschillende manieren om werkzaamheden voor een organisatie uit te voeren.
Steeds vaker werken freelancers en zzp’ers via payroll dienstverleners omdat organisaties meer en meer gebruik maken van zelfstandigen.
Daarom zorgen wij ervoor dat bedrijven, freelancers en zzp’ers op een correcte manier kunnen samenwerken. Samen kijken wij dus naar een compliant constructie die voordelig is en het beste bij je past.

Als freelancer is het ook mogelijk om met een arbeidsovereenkomst aan de slag te gaan en bij ons in dienst te komen. In dienst zijn van Yellowstone heeft zo diverse voordelen.

Wat doen wij voor je …

Wij sturen de factuur naar jouw opdrachtgever en betalen je zodat jij geen debiteurenrisico loopt. De uitbetaling is gebaseerd op de gemaakte uren en het afgesproken uurtarief. Hierover berekenen wij dan weer de sociale premies en zorgen er voor dat alle afdrachten zo fiscaal vriendelijk mogelijk geregeld worden, zodat je een zo hoog mogelijk netto inkomen overhoudt. Zo kunnen wij ook bepaalde kosten bruto in de berekeningen betrekken. En heb je even geen opdrachten of je bent bijvoorbeeld ziek? Dan ben je bij ons verzekerd voor de Ziektewet (ZW), Werkloosheidswet (WW) en Arbeidsongeschiktheidswet (WIA). Dat is het grootste verschil met een ZZP’er.

Ook is inschrijving bij de Kamer van Koophandel onnodig. Zo hoef je zelf geen administratie te voeren, dat doen wij voor je.

Werken vanuit je eigen onderneming (of als ZZP’er) kan fiscale voordelen bieden. Sinds 1 mei 2016 worden er geen nieuwe VAR-verklaringen meer afgegeven. In plaats daarvan is op die datum de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (wet DBA) in werking getreden. Deze wet zorgt ervoor dat de opdrachtgever en de zzp’er (jij) samen verantwoordelijk zijn voor de fiscale gevolgen van hun arbeidsrelatie. Jullie moeten dus samen bepalen hoe jullie de arbeidsrelatie invullen: als dienstbetrekking (loondienst) of niet als dienstbetrekking. In dat laatste geval kan het verstandig zijn een modelovereenkomst te gebruiken. Wij gebruiken zo’n modelovereenkomst die geregistreerd is bij de belastingdienst.

Hoe gaan wij te werk …

Indien jij als zelfstandige op een project wilt werken laten wij de uiteindelijke opdrachtgever een vragenlijst invullen zodat wij kunnen beoordelen of het project niet als (fictief) dienstverband wordt gezien. Wij sluiten daarna met jouw onderneming een modelovereenkomst en word jij onze opdrachtgever. Maandelijks stuur je ons een factuur inclusief BTW en wij storten dit bedrag zo snel mogelijk op jouw rekening. Je zorgt zelf voor alle afdrachten richting de diverse instanties zoals belasting aan de belastingdienst.

Wat te doen …

Elke maand stuur jij jouw gewerkte uren samen met jouw factuur naar facturen@yellowstone.nl. De timesheets laat je invullen, goedkeuren en ondertekenen door je opdrachtgever. Vervolgens factureren wij deze uren aan de opdrachtgever. Je krijgt betaald nadat de opdrachtgever onze factuur betaald. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Wat anderen zeggen over ons

testimonials
Ranjani 5/5 stars I would like to express my heartfelt gratitude for all the help during my time as a consultant for Rhenus Logistics. If not for Yellowstone's timely assistance, the trajectory of the next few years of my life would've been greatly disturbed. Thank you so much for everything and good luck for all that is ahead!
Red Bee Media (100% subsidiary of Ericsson) 5/5 stars We are very satisfied with our cooperation with Yellowstone.
They provide the right support in the complicated employment law process for external employees.
A short clear questionnaire to determine the right category for our externals, and quick smooth setting up of the right contracts/agreements.
We took into consideration the risk of hiring freelancers ourselves and the amount of work involved in setting up the right contracts/agreements ourselves and coordinating them with the Tax Office, against the cost of hiring Yellowstone for this service.
It was quickly clear to us that Yellowstone could carry out and take over everything for us.
In short: we are very satisfied with the cooperation between Red Bee Media (100% subsidiary of Ericsson) and Yellowstone.
Martin 5/5 stars Can I take the opportunity to thank Yellowstone for the excellent service provided over the past year.
Any queries have been dealt with promptly, you have explained precisely what will happen and when - and it has.
All in all it’s been an extremely “hassle-free” service that appears to run seamlessly to me as a client. I appreciate that sometimes things may get very busy behind the scenes, but you have shielded me wonderfully well from that - which is the mark of an extremely competent service provider.
I hope that I will be using Yellowstone’s services again in the future, and I will certainly recommend you to others in my network.
José 5/5 stars It has been a real pleasure working with you. I have nothing but good things to say about you and the entire Yellowstone team.
Please pass on my thanks and affectionate greetings to all the team that I have worked with and have solved all my questions (which have not been few, I know).
Igor 5/5 stars It was a pleasure to work with you and Yellowstone company, I always had a top level of support for all questions.
Yellowstone Company had been chosen based on my friend's recommendation and I'm definitely going to recommend it to everyone.
Sebastian 5/5 stars Thank you very much for the opportunity to work with you for the past 2+ years.
I’ve enjoyed working with you and I’m very happy with the always excellent, professional support by Yellowstone!
Oana 5/5 stars Thank you so much for your kind wishes!
You were the most extraordinary team I worked with!
All the best and thanks again for everything!
Aditya 5/5 stars Thank you for taking care of all formalities regarding employment, hope to work with you in the future again.
Yvette 5/5 stars I'd like to thank you for all your great support over the past year, I am happy to work with you all.
João 5/5 stars It was a pleasure to collaborate with Yellowstone during all this time.
Himanshu 5/5 stars Thanks to you and your colleagues for all the help and support for the past 3 and half years.
The overall experience with Yellowstone was quite good for me :-)
Marieke & Rob 5/5 stars Yellowstone is the most pleasant company I/we have worked with so far! I will mention this to other people we work with.
Short lines, thinking along, friendly staff, knowledge of the business. Really a big 10!
Thank you very much.